تبلیغات
کنیز خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها - فوت و فن آشپزی (خورشت قیمه)
 
کنیز خانم فاطمه الزهرا سلام الله علیها
جانم فدای رهبرم

خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است. خورشی كه با روش‌های مختلف تهیه می‌شود و به خوشمزگی و خوش‌ آب و رنگ بودن شهرت دارد.

 فوت و فن پخت خورش خوش آب و رنگ

خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است. خورشی كه با روش‌های مختلف تهیه می‌شود و به خوشمزگی و خوش‌ آب و رنگ بودن شهرت دارد.

پیاز، لپه و گوشت از محتویات این خورش محسوب می‌شود. برای این‌كه خورش خوشمزه‌ای داشته باشید، ابتدا باید تعدادی پیاز، بسته به نفرات خانواده، پوست‌ كنده و آنها را خلالی یا نگینی كرده و داخل روغن نیمه‌داغ بریزید و سرخ كنید تا طلایی شود.

بعد از سرخ شدن پیازها نوبت رب‌گوجه‌فرنگی است. باز هم بسته به تعداد پیازها یك یا چند قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی داخل پیازهای طلایی شده بریزید و بگذارید تا سرخ شود و رنگ باز كند.


البته برای این‌كه هم رنگ خورش خوب شود و هم غذا غلیظ‌تر، می‌توانید تعدادی گوجه فرنگی را رنده كرده و با میزان كمتری رب مخلوط نمایید و داخل پیازهای طلایی شده بریزید و بگذارید آب گوجه تمام و كمی سرخ شود. این روش باعث خوشمزه و غلیظ‌تر شدن خورش خواهد شد.


زردچوبه را هم در این مرحله داخل مواد بریزید و كمی تفت دهید. همیشه یادتان باشد زردچوبه را سرخ كنید تا خوشرنگ شود. حالا نوبت اضافه كردن لپه است، لپه را نیز حدود یكی دو ساعت با آب ولرم خیس كنید. البته بهتر است چند بار آب آن را عوض كنید و آب تمیز روی لپه‌ها بریزید.


برای این خورش می‌توانید از گوشت گوساله یا گوسفند استفاده كنید، اما خورش قیمه با گوشت گوسفند لذیذتر خواهد شد. گوشت را باید ریز خرد كرده و شسته، كنار بگذارید.

بعد از این‌كه گوجه فرنگی و رب كاملا سرخ شد می‌توانید لپه‌ها را داخل یك آبكش بریزید و بعد از این‌كه آب آن كاملا گرفته شد آنها را همراه گوشت به سایر مواد اضافه كنید و روی شعله تند كمی تفت دهید. اگر می‌خواهید كمتر از مواد سرخ كردنی استفاده كنید، می‌توانید لپه و گوشت را سرخ نكنید؛


در این صورت مقداری آب داخل ظرف بریزید و گوشت و لپه را اضافه كرده و بگذارید تا خورش كاملا جوش بیاید؛ بعد شعله گاز را كم كرده و اجازه دهید خورش خوب بپزد.



خورش بی‌گوشت

بعضی از خانم‌ها خورش قیمه را با گوشت چرخ كرده درست می‌كنند. تهیه خورش به این روش به زمان كمتری برای پخت نیاز دارد، چون گوشت چرخ‌كرده زودتر می‌پزد. بعضی كدبانوها هم از ریختن هرگونه گوشت خودداری كرده و از قارچ به جای گوشت استفاده می‌كنند.


یادتان باشد چنین تغییراتی در پخت غذاها باید با ذائقه افراد خانواده جور دربیاید وگرنه ممكن است زحمات‌تان هدر رود.


چاشنی‌ها

به هر حال بعد از این‌كه گوشت و لپه كاملا پخته شد، نوبت نمك و فلفل است. یادتان باشد اگر غذا گوشتی است، در خاتمه و بعد از پخت گوشت نمك آن را بریزید.


حالا نوبت ترشی خورش است. شما می‌توانید برای این كار از لیموعمانی استفاده كنید به این ترتیب كه تعدادی لیمو عمانی را داخل كاسه آب ولرم ریخته و بگذارید مدت دو ساعت بماند تا تلخی پوست آن گرفته شود. بعد لیموها را سوراخ كرده و داخل خورش بریزید.

البته می‌توانید به جای لیمو عمانی از آبلیمو یا آبغوره هم استفاده كنید. اگر گرد​غوره هم داشته باشید می‌توانید درون خورش از آن استفاده كنید.



سیب‌زمینی یا بادمجان؟

همه ما می‌دانیم خورش قیمه هم با سیب‌زمینی سرخ‌كرده و هم با بادمجان سرخ شده تهیه می‌شود كه در این صورت به آن قیمه بادمجان می‌گوییم.

اگر می‌خواهید خورش را با بادمجان تهیه كنید، نیم ساعت قبل از پخت كامل غذا، بادمجان‌های سرخ كرده را كه البته بهتر است تازه باشد، داخل خورش بریزید و بگذارید با خورش كمی بجوشد، ولی اگر مایلید قیمه سیب‌زمینی برای خانواده درست كنید، سیب‌زمینی را خلالی خرد كرده و مدت نیم ساعت درون آب سرد و نمك بگذارید.


بعد از این مدت سیب‌زمینی‌ها را درون آبكش بریزید و بعد از این‌كه آب آن گرفته شد، روغن را نیمه داغ كرده و سیب‌زمینی‌ها را سرخ كنید. بعد از این كار می‌توانید آنها را به خورش اضافه كرده و بعد از ده دقیقه شعله اجاق را خاموش كنید

چون غذای شما آماده است. اغلب بچه‌ها علاقه زیادی به سیب‌زمینی سرخ كرده دارند، برای همین نیمی از سیب‌زمینی را داخل خورش بریزید و نیم دیگر را همان‌طور سر سفره بیاورید تا بچه‌ها با ذوق و شوق آنها را نوش جان كنند.



خورش به و خورش خلال كه در غرب كشور تهیه و خورده می‌شود نیز از گونه‌های دیگر خورش قیمه محسوب می‌شود.


منبع:جام جم

گردآوری : گروه اینترنتی پرشین وی





نوع مطلب : خانه داری، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


شنبه 11 شهریور 1396 10:22 ب.ظ
I have been surfing online greater than 3 hours nowadays,
but I never discovered any interesting article like yours.
It is pretty worth sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content as you did, the
net might be a lot more helpful than ever before.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :